Jemná rybízová bublanina z remosky
Suroviny:
200 g polohrubé mouky, 1/3 balíčku prášku do pečiva, 2 vejce, 130 g moučkového cukru, 60 g oleje, 70 g mléka, trošku citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker, 150 - 200 g odstopkovaného rybízu, 1/3 - 1/2 balíčku skořicového cukru
Postup:
Z bílků a špetičky soli ušleháme pevný sníh a pak po částech zašleháme polovinu odváženého cukru. Žloutky a zbylý cukr šleháme do bílé pěny, opatrně zašleháme olej a pak mléko střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Ten zapracujeme zlehka. Mléka si dáme dle potřeby, těsto nemá být ani moc tuhé, ale ani řídké. Pečící mísu remosky vyložíme papírem na pečení, i boky do poloviny výšky - z papíru vystřihneme o něco větší kolo než je dno, zmuchláme do koule a pak rozprostřeme - lépe drží. Rozetřeme těsto, posypeme rybízem který jsme opláchli, nechali okapat a prosypali skořicovým cukrem. Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme 30 - 35 minut. Pak vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.
Remosku mám tu menší o průměru 24 cm.
bublanina
(Osma, 28. 10. 2013 15:49)