Kiščok - buchta z kyšky pečená v remosce
Suroviny:
Měříme 1/4 lt hrníčkem
1,5 hrnku kyšky - tj.400 g
1,5 hrnku hrubé mouky
1 lžička jedlé sody
1 hrnek moučkového cukru - dala bych malinko méně
1,5 lžíce kakaa
0,9 dl oleje
1 vejce
Postup:
Sypké ingredience smícháme a prosijeme. Přidáme kyšku, vejce a smícháme . Mísu remosky si vyložíme papírem na pečení a vlijeme těsto. Přiklopíme vrchním dílem, zapneme a pečeme zhruba 30 -35 minut. Čas je pouze orientační. Krátce před úplným dopečením můžeme remosku vypnout a nechat buchtu přikrytou tzv. "dojít". Pak ji vyjmeme a necháme zchladnout. Pocukrujeme cukrem s vanilkovým cukrem a podáváme. Můžeme použít i čokoládovou polevu.
Tento recept je jedním z vítězných receptů v roce 2013 v programu Jak šmakuje Moravskoslezsko.
Z dvojité dávky je na hluboký plech s okraji. Oproti receptu bych použila méně moučkového cukru, ale to záleží na chuti.
Remosku mám menší, o průměru 22 cm.
Komentáře
Přehled komentářů
Jsem moc vděčná za tyto stránky a hlavne za recepty moučníků z remosky. Mám je všechny vyzkoušené a stále se k nim vracím. Jsme už jen sami dva a remoska je pro nás tak akorát. Velké díky Merylas :-).
Re: Poděkování
(Merylas, 26. 7. 2016 21:26)Já děkuji moc a moc za pochvalu, potěší to. Jsem velice ráda, že se mé recepty osvědčily. Taky už většinou peču jen pro dvě osoby a remoska je úspornější. Ještě jednou díky, Marie. :-)
Poděkování
(Helena, 11. 7. 2016 21:33)