Kočičí oči z remosky
Suroviny:
150 moučkového cukru, 100 g Hery nebo jiného tuku, 3 vejce, 2 lžíce rumu, 7 lžic vlažného mléka, 150 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, piškoty a marmeláda - meruňková, rybízová, jiná. Papír na pečení na vyložení nádoby remosky.
Postup:
Žloutky, cukr a tuk utřeme do pěny, střídavě a postupně přidáváme rum, vlažné mléko, prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme do nádoby remosky vyložené papírem na pečení, na těsto rozložíme těsně vedle sebe piškoty slepené marmeládou, mírně zatlačíme a na ně rozetřeme zbytek těsta. Přiklopíme víkem, remosku zapneme a pečeme zhruba 25 minut. Tato doba je orientační, může se malinko lišit.