Koláč s marmeládou z remosky
Počet porcí: 6 - 8
Suroviny:
70 - 80 g krupicového nebo moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru, trochu citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr.Oetker, 1 vejce, 170 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 130 g (ml ) mléka, 70 g oleje a rybízová marmeláda na náplň.
Postup:
Cukr, vanilkový cukr, kůru nebo aroma vyšleháme se žloutkem (můžeme přidat malinko -1 lžíci, z už odměřeného mléka), pak přidáme olej, mléko střídavě s moukou kterou jsme smíchali s práškem do pečiva a nakonec už lehce vmícháme sníh z bílku. Nádobu remosky vyložíme papírem na pečení, rozetřeme těsto, přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce, koláč jednou prokrojíme, potřeme rybízovou nebo jinou marmeládou, znovu spojíme , překryjeme mikroténem a necháme odležet, moučník zvláční. Koláč není moc vysoký, dá se proříznout jen jednou. Remosku mám o průměru 24 cm.