Makovec s marmeládou z remosky
Suroviny:
250 g polohrubé mouky, 120 g mletého máku, 80 - 100 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, trošku mleté skořice - dle chuti, citronová kůra, 1 vejce, 50 g rozpuštěného vlažného tuku - hera, máslo apd, mléko dle potřeby - zhruba 3 dl, na promazání trochu pikantní marmelády
Postup:
V míse smícháme sypké ingredience, přidáme vlažný tuk, citronovou kůru, rozšlehané vejce a mléko. Vše smícháme, mléko si dáme dle potřeby. Musí nám vzniknout středně husté těsto - ani moc tuhé a ani moc tekuté. Těžko se to popisuje :-) Těsto vlijeme do pečící nádoby remosky vyložené papírem na pečení. Mám menší o průměru 24 cm. Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 35 minut. Pak vyjmeme, necháme vychladnout, jednou překrojíme a potřeme pikantní marmeládou. Makovec můžeme zabalit do fólie a nechat pár hodin odležet. Mně chutnal víc až druhý den. Při konci pečení mi trochu popraskal nahoře, ale po nakrájení na řezy se to dalo přehlédnout :-) Dala jsem jen 80 g cukru, ale kdo má rád sladší, tak trochu přidá.
Komentáře
Přehled komentářů
První recept vyzkoušený v nové remosce. Úžasný. Dělala jsem ho snad 3X za sebou :-)
Výborné, děkuji :)
(Hanka F., 1. 2. 2016 22:04)Děkuji za skvělý recept, byla to první věc, kterou jsem zkusila v remosce, a hned se to povedlo. Všichni si makovec moc pochvalovali (do druhého dne skoro ani nepřežil).
:-)
(Gabriela, 3. 5. 2017 7:13)