Rychlá buchta s mákem z remosky
Na odměření ingrediencí potřebujeme hrnek o obsahu 250 ml = 1/4 lt.
Remoska o průměru 22 cm.
Suroviny:
1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku mletého máku - i malinko více, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1/2 - 1 balíček vanilkového cukru, 3 špetky mleté skořice - dle chuti, trochu citronové kůry z bio citronu - možno vynechat, 1 vejce, 1/4 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 2 - 3 lžíce rozinek
Postup:
Smícháme sypké ingredience, přidáme mléko, olej, vejce a metličkou nebo vařečkou krátce smícháme, jen do doby, než se těsto spojí. Nakonec vmícháme rozinky, které můžeme před použitím naložit do trochy rumu. Těsto má být středně husté, pokud je třeba, můžeme ještě přidat lžíci mléka. Těsto vlijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme už předem vyložili do poloviny výšky papírem na pečení - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka. Remosku zapneme a pečeme zhruba 25 - 27 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct jinak. Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku a necháme vychladnout. Povrch buď jen pocukrujeme nebo můžeme použít nějakou polevu, např.citronovou.