Rychlá kakaová buchta z remosky
Ingredience odměřujeme v hrnku o obsahu 250 ml = 1/4 lt.
Suroviny:
1 hrnek polohrubé mouky, 1 plnější lžíce kakaa, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 1/2 hrnku moučkového cukru nebo trochu méně (pro ty, co méně sladí), 1 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/4 hrnku oleje, na potření povrchu 1 plnější lžíci rybízové nebo jiné marmelády a 1 - 2 lžíce kokosu
Postup:
Sypké ingredience smíchame dohromady a prosijeme je přes síto nebo vhodný kovový cedník. Není to ale nezbytně nutné. Pak přidáme vejce, mléko, olej a vše metličkou nebo vařečkou smícháme dohromady. Nešleháme a nemícháme dlouho, pouze do doby, kdy se nám vše spojí. Směs nalijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme vyložili do poloviny výšky papírem na pečení - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka. Remosku zapneme a pečeme zhruba 23 - 25 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct jinak. Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku a ještě teplou opatrně potřeme marmeládou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.
Pečeno v menší remosce s hliníkovou mísou o průměru 22 cm.
Z tohoto množství je 6 ks ke kávičce :-)
Komentáře
Přehled komentářů
ja mám tiež novú remosku priemer 30cm ,len neviem na akom stupni sa pečie.piekla som bublaninu,ale zo spodu mi prihorela. piekla som ju asi na 180°C .neviem to celkom presne,lebo je tam koliečko od 1-5 a ja som piekla na polke 3-ky( trojka je 200°C).
Re: prosím radu
(Merylas, 28. 3. 2017 21:23)Zdravím, já mám remosku, kde žádné stupně nejdou nastavit.Není tam žádné kolečko. Ale tak nějak všeobecně, být Vámi, zkusila bych odhadnout a upéct při teplotě cca 165 °C. Mějte se hezky a snad se příště podaří. :-)
prosím radu
(renata, 27. 3. 2017 11:45)