Rychlá rybízová bublanina pečená v remosce
- Těsto:
- 200 ml mléka
- 150 g moučkového cukru
- 100 g hery nebo jiného tuku
- 3 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- trochu citronové kůry
- Ovoce na povrch:
- 350 - 400 g červeného rybízu
- 2 lžíce cukru krupice - dle potřeby
- 0,5 lžičky mleté skořice
- Na mísu remosky:
- 1 lžíce oleje
- 1,5 lžíce hrubé mouky
- Postup:
-
Krátce rozmixujeme teplé mléko, cukr, vejce a vlažný rozpuštěný tuk. Použila jsem ponorný mixér.
V jiné míse smícháme dohromady sypké ingredience, přidáme tekutou směs a vše smícháme, nebo metličkou krátce prošleháme, jen do spojení těsta.
Těsto vylijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme do 2/3 výšky potřeli olejem a vysypali hrubou moukou.
Nahoru na těsto rozložíme rybíz, který jsme smíchali s cukrem a skořicí dle chuti. ( Můžeme použít i jiné ovoce.)Mísu přiklopíme, remosku zapneme a pečeme zhruba 50 minut.
Po upečení odklopíme a po částečném zchladnutí moučník vyjmeme.Recept je určený pro větší remosku Grand o průměru 32 cm.