Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smetanová buchta s jablky z remosky

28. 9. 2012

Suroviny:

300 g polohrubé mouky, zhruba 120 g moučkového cukru (já sladím méně, tak jsem dala 100 g, ale ostatním doporučuji trošku více) , 1 prášek do pečiva, 250 g sladké 12% smetany, trochu citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker, 2 vejce, 300 g hrubě nastrouhaných jablek + cukr dle potřeby na doslazení a trošku skořice, nebo skořicový cukr.

Postup:

Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme smetanu, rozkvedlané vejce, kůru nebo aroma a vše smícháme dohromady. Nádobu remosky vyložíme papírem na pečení, vlijeme 2/3 těsta, rozprostřeme nastrouhaná jablka doslazená mírně cukrem a ochucená skořicí a na jablka rozetřeme  zbývající 1/3 těsta. Nádobu přiklopíme víkem, zapneme a pečeme 35 - 40 minut. Upečenou buchtu vyjmeme a necháme na mřížce vychladnout. Pocukrujeme na povrchu a podáváme.

Cukru do těsta si přidáme podle toho, jak moc sladkou ji chceme. Těsto nebo i jablečnou směs si můžeme i jinak vylepšit, například přidáním rozinek, kokosu, sekaných ořechů, mletého máku, vanilkovým cukrem atd.

smetanova-buchta-s-jablky-z-remosky.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Výborná :-)

(Iva, 1. 10. 2012 8:54)

Vyzkoušela jsem a musím jen chválit! Díky za recept!

Re: Výborná :-)

(Merylas, 5. 10. 2012 11:20)

Ivi, děkuji, jsem moc ráda, že recept nezklamal.