Tvarohové muffiny s rybízem pečené v remosce
Počet porcí: 12 ks
Suroviny:
110 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, pár kapek citronového aroma Dr. Oetker nebo trochu citronové kůry z bio citronu, 250 g měkkého tvarohu ve vaničce, 1 vejce, 120 g oleje, 200 g hladké mouky, můžeme přidat špetku skořice, 1 prášek do pečiva, 150 g rybízu - měla jsem černý, hrubší mandlové nudličky.Postup:
Postup:
Vyšleháme si tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem a citronovou kůrou nebo přidáme aroma. Pak zašleháme olej a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí, pokud jsme přidali. Nakonec už vařečkou vmícháme opraný a okapaný černý rybíz. Do silikonových formiček vložíme papírové košíčky - ale nejsou nezbytně nutné, naplníme těstem, na povrch poklademe mandlové nudličky (lupínky ne, ty by se připalovaly) a rozložíme do remosky. Vejde se 7 muffin, ale můžeme upéct 6 ks a pak zbývajících 6. Pečeme zhruba 25 minut. Můžeme zkusit špejlí, pokud by se nám připalovaly shora, tak remosku vypneme a muffiny ještě v ní chvíli ponecháme. Taky můžeme povrch přikrýt alobalem. Po upečení vyjmeme na mřížku a dáme péct druhou dávku. Jelikož topné těleso bylo při pečení druhé dávky horké, tak jsem zapla na malinko kratší dobu a pak vypla a muffiny ještě ponechala v remosce dopéct.Je třeba hlídat povrch nebo překrýt alobalem.. Po částečném zchladnutí muffinky vyndáme ze silikonových formiček a necháme úplně vychladnout.
Samozřejmě že se dají péct i klasicky v troubě.
Poznámka:
Pečení v remosce ocení třeba chataři a chalupáři kteří nemají k dispozici troubu. Příprava je rychlá, jen muffiny jsou po obvodu trochu světlejší, než jak jsme zvyklí při pečení v troubě.