Vločkovo-arašídová buchta z remosky
Suroviny:
100 g ovesných vloček, 50 - 70 g nesolených arašídů, 120 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa, 60 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr (cukr můžeme nahradit náhradním sladidlem vhodným na pečení např. 20 g sladidla Cukren + 1 vanilkový cukr nebo jen 30 g sladidla Cukren), 1 prášek do pečiva, 2 lžíce oleje, 1 vejce, 200 g (200 ml) mléka
Postup:
Arašídy nahrubo nasekáme a společně s ovesnými vločkami opražíme za stálého míchání do světle zlatavé barvy na suché pánvi. Pražit nutně nemusíme, ale vločky a arašídy víc voní. Pak necháme prochladnout, přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao a vše smícháme. Přidáme mléko s rozšlehaným vejcem, olej, vše smícháme a tekutou směs vylijeme do nádoby remosky, kterou jsme vyložili (i po stranách) papírem na pečení. Remosku mám o průběru 24 cm. Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme 30 minut. Po 30 minutách zkontrolujeme a případně ještě 5 minutek dopečeme. Mně stačilo 30 minut.
Tato buchta není moc sladká, obsahuje jen 2 lžíce oleje, ale arašídy ho obsahují taky. Buchta jde udělat i v dia verzi. Je taková trošku těžší a hutnější. Není to nic svátečního a ani pro návštěvy ke kávě, ale jen pro takové "zdravější" mlsání. Místo arašídů můžeme použít ořechy nebo mandle.