Nadýchaná banánová buchta
Suroviny:
250 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 vejce
4 banány - 500 g dužiny - mírně přezrálé
250 g mléka
200 g oleje
500 g polohrubé mouky
1,5 ks prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice nebo dle chuti
Postup:
-
V míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr a vejce do husté bílé pěny. Při nejmenších otáčkách šlehače vmícháme rozmačkané banány. Pak střídavě a po částech olej, mléko a mouku se skořicí, ale do posledního dílu mouky, kterou přidáme nakonec, vmícháme prášek do pečiva.
-
Hluboký plech s okraji vyložíme papírem na pečení, vylijeme těsto, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Na horkovzduch cca 35 - 40 minut při teplotě 155°C - 160°C.
-
Na povrchu stačí buchtu jen pocukrovat nebo použijeme např. čokoládovou polevu.
-
Plech jsem použila o rozměrech 42 x 32 cm.
Buchta je nadýchaná a vláčná.