Třešňová bublanina
Suroviny:
6 vajec, 300 g cukru, 1 vanilkový cukr, trochu citronové kůry, 150 ml mléka, 150 g oleje, 440 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, třešně nebo jiné ovoce
Postup:
Do husté bílé pěny si vyšleháme celá vejce společně s cukrem, vanilkovým cukrem a troškou citronové kůry. Na důkladném vyšlehání si dáme opravdu záležet. Pak postupně přidáme olej, mléko a opatrně a lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na hluboký plech s okraji vyložený papírem na pečení, těsto rozetřeme přes celý plech, poklademe třešně a vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme - zhruba na 180 °C.
Za recept velmi moc děkuji paní Janě, která recept zveřejnila na Topreceptech. Tato bublanina je opravdu moc dobrá, vysoká a nadýchaná, žádná dusivka, ovoce nespadne až ke dnu a recept by se měl šířit, jelikož nemá chybu. http://www.toprecepty.cz/recept/5116-bublanina----nadychana---s-jakymkoli-ovocem/