Vanilkový punč
6 porcí po 200 ml nápoje.
Suroviny:
1 lt mléka, 1 balíček vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, cukr dle potřeby - zhruba 60 g, 100 ml rumu, vanilkový lusk - vynechala jsem.
Na dozdobení povrchu: šlehačka - doporučuji v prášku Dr. Oetker, 1 ks skořicového cukru, asi 20 ks sušených brusinek, které napíchneme na ozdobné párátko - vynechala jsem
Postup:
Běžným způsobem si uvaříme řídký pudink, do kterého jsme přidali vanilkový cukr, cukr dle potřeby, pokud máme vanilkový lusk, tak ho podélně rozřízneme a vydlabeme dužinu. Pudink povaříme zhruba minutu, přidáme rum a už nevaříme. Nápoj nalijeme do předehřátých sklenic nebo šálků, dozdobíme na povrchu šlehačkou, poprášíme skořicovým cukrem a dozdobíme sušenými brusinkami, které napíchneme na párátko a položíme přes okraj sklenice. Ihned podáváme, nápoj chutí připománá vaječný koňak.
Zdroj receptu: Receptář Dr. Oetkera č.27