Kuře na kysaném zelí v PH
Počet porcí: 3 -4
Doba vaření: 2,5 - 3 hodiny na 2.stupeň
Suroviny:
3 - 4 kuřecí stehna, 500 g kysaného zelí ale stačí i méně, 40 g uzené slaniny nebo anglické slaniny, 1 menší cibule, sůl, mletý pepř, kmín, trošku cukru pokud je třeba, 1 spíše větší syrová brambora
Postup:
Na dno nádoby pomalého hrnce dáme zelí i s nálevem, pokud je zelí víc suché - bez šťávy, tak přidáme zhruba 1 dl vody. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na drobnější kostky nakrájenou slaninu, trochu opepříme a promícháme. Na zelí dáme kuřecí stehna, které jsme osolili a nahoře posypali kmínem. Já stehna zespod nařízla podél kosti a maso od kosti částečně uvolnila, ale není to nutnost dělat.
PH si zapneme na 2 stupeň a zhruba 20 - 30 minut před dokončením si zelí zahustíme jemně nastrouhanou bramborou. Vmícháme ji do zelí a vše necháme dovařit. Pak si zelí případně dochutíme, já malinko přisladila a podáváme.
Kdo zahušťovat bramborou nechce, tak zahustí např. jíškou nebo nemusí vůbec. Ale v zelí je dost tekutiny - šťávy z masa.