Bramborová roláda
Suroviny:
Na bramborové rolády:
600 g den předem vařených brambor, sůl, dle potřeby - zhruba lžička, 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření, 80 g hrubé mouky, 80 g hrubé krupice nebo dětské krupičky, 1 zarovnaná lžíce solamylu, 60 g jemně nastrouhané mrkve, čerstvá nať petrželky.
Postup:
Brambory si jemně nastrouháme, přidáme hrubou mouku, krupici nebo krupičku, solamyl, 1 vejce, sůl a zpracujeme těsto. Množství mouky a krupice se může nepatrně lišit podle toho, jaké máme brambory. Pracovní desku kuchyňské linky si mírně přetřeme vodou a položíme kus mikroténové fólie - neklouže nám. Na této fólii si vyvalíme polovinu těsta do obdélníkového tvaru, potřeme vejcem a posypeme jemně nastrouhanou mrkví. Svineme do závinu a do fólie pevně zabalíme. Druhý díl těsta místo mrkví posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí. Nejraději v podlouhlém pekáčku už musíme mít připravenou vroucí vodu, rolády do ní vložíme, přiklopíme a vaříme 20 minut - dle velikosti i malinko déle.V polovině vaření otočíme, pak vyjmeme a po chvíli odstraníme fólii. Povrch můžeme potřít troškou oleje.
Zdroj receptu: Kluci v akci.