Kuskus se žampiony
Počet porcí: 4
Suroviny:
250 g kuskusu, 30 g cibule, 150 - 200 g čerstvých žampionů, 1 lžíce oleje, sůl, drcený kmín, možno vývar na zalití kuskusu
Postup:
Na oleji si do sklovita osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhané žampiony, osolíme, přidáme drcený kmín a lžíci vody, podusíme.
Kuskus si odměříme v nějaké nádobě a na 1 díl kuskusu přidáme zhruba 1,5 až 2 díly vařící osolené vody nebo vývaru. Pokud se nám v žampionech nevydusila všechna tekutina, tak ji rovněž použijeme k zalití kuskusu, vše ale odměříme. Kuskus po zalití vařící tekutinou přikryjeme pokličkou a po zhruba 10 minutách promícháme vidličkou a přimícháme žampiony. Pokud se nám zdá kuskus ještě tvrdý, tak přidáme trochu vařící tekutiny a necháme chvíli vsáknout. Já osobně jsem použila na jeden díl kuskusu jeden a třičtvtě dílu tekutiny, stačilo malinko méně.