Přílohový kuskus s kořenovou zeleninou
Počet porcí: 2
Suroviny:
120 g kuskusu, 60 - 80 g kořenové zeleniny - mrkev, petržel, celer, 1 lžíce oleje, zhruba 150 ml vývaru, sůl
Postup:
Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. V hrnci ji osmahneme na lžíci rozehřátého oleje, zalijeme trochou vývaru nebo vody a chvíli podusíme, až změkne. Pak přidáme kuskus a vařící vývar, Na jeden díl kuskusu použijeme celkově zhruba 1,5 až 1,8 dílu tekutiny. Přikryjeme pokličkou a necháme zhruba 10 minut. Pak promícháme vidličkou a podáváme. Pokud se stane a kuskus je ještě trochu tužší, přilijeme ještě malinko vařícíhovývaru a ještě chvíli necháme pod pokličkou.
Mas pravdu
(Jitkas, 1. 12. 2014 12:23)