Rýže připravená v remosce
Na 4 porce potřebujeme:
350 g rýže, zhruba 1 -1,5 zarovnané lžičky soli, 1/2 lžíce oleje, 15 -20 g cibule + 2 hřebíčky, zhruba 530 - 550 ml horké vody - dle druhu rýže, měla jsem obyčejnou.
Postup:
Rýži důkladně propláchneme horkou vodou a scedíme ji. Vložíme do nádoby remosky, přidáme 550 ml horké vody, sůl, olej, vše promícháme a doprostřed mezi rýži ponoříme a rýží "zafixujeme" kousek cibule se zapíchnutým hřebíčkem. Přiklopíme víko a zapneme na 20 minut. Pak remosku vypneme a ještě zhruba 20 minut necháme, víko nezvedáme, rýže se ještě teplem dál připravuje. Pak odklopíme a rýží dvouzubou vidličkou promícháme - načechráme a podáváme.
Komentáře
Přehled komentářů
Dělala jsem podle návodu, ale 25 a 25 min. a rýže byla stále tvrdá... Možná špatný druh rýže. Měla jsem obyč. lagris.
Re: :-(
(Merylas, 24. 3. 2014 17:40)ScherryOne, dala jste i horkou vodu? Na druhu rýže až tak nezáleží, v receptu píšu u času ZHRUBA. Zjistila jsem ale, že každá remoska peče trochu jinak. Já mám s hliníkovou mísou a někde jsem četla názor majitelky remosky, která má srovnání s teflonovou mísou, že ta hliníková lépe vede teplo. Taky ale u nějakého moučníku mám uvedenou dobu pečení a někdo mi napsal, že to dělat kratší dobu, že se už moučník začínal připalovat. Tak asi opravdu nejde uvádět přesné časy a každý se musí řídit podle aktuálního stavu.
:-(
(ScherryOne , 23. 3. 2014 12:11)