Žemlové hrníčkové knedlíky z mikrovlné trouby
počet porcí: 4
Suroviny:
4 žemle, rohlíky nebo jiné bílé pečivo - starší ,ale vláčné, zhruba 200 - 260 ml mléka - dle potřeby, 2 vejce, sůl, 50 g hrubé mouky, máslo nebo jiný tuk na vymazání hrníčků
Postup:
Pečivo nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem ve kterém jsme rozšlehali žloutky a sůl. Pečivo nesmíme moc rozmočit. Z bílků a špetičky soli si vyšleháme pevný sníh a opatrně a lehce vše smícháme společně s hrubou moukou. 4 hrníčky vhodné na vaření v mikrovlné troubě vymažeme tukem a rozdělíme připravenou hmotu, kterou do hrníčků lehce zatlačíme. Všechny hrníčky vložíme do MT a "vlníme" zhruba 5 - 7 minut, podle výkonnosti trouby. Když se nám budou knedlíky zvedat z hrnečků směrem nahoru -jako zátka, mělo by být hotovo. Chvilku ještě knedlíky necháme "dojít", vyklopíme, nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Přehled komentářů
Hrnek hrubé mouky, hrnek mléka, jedno vejce,lžicku prdopu a jeden až dva rohlíky. Vymazat tři hrnky a sedm minut mikrovlnit na maximum. Jiné už nedělám. Dobrou chuť.
Jednoduché rychlé dobré hrníčkové knedlíky
(Děda Fík, 15. 6. 2016 14:13)