Beskydská amoleta
Suroviny:
Vařené brambory, podušené čerstvé houby nebo sterilované ve vlastní šťávě, taky můžou být mražené, vejce - na porci 2 ks, domácí šunková klobása nebo uzené maso, sádlo nebo olej, tvrdý strouhaný sýr, cibule, sůl, mletý pepř, možno i trochu drceného kmínu, pažitka
Postup:
Na pánvičce na malém množství tuku mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a nakrájené brambory, zase malou chvilku osmahneme pak dáme podušené houby, podle potřeby osolíme, zamícháme a zalijeme rozšlehanými vejci se špetkou soli, pepřem, nastrouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou. Přikryjeme pokličkou a zvolna upečeme. Buď v troubě, já dělám na sporáku. Dá se taky udělat amoleta bez brambor a ty podat vařené jako přílohu. Houby jsem použila sterilované ve vlastní šťávě.
Vše si přidáme odhadem dle vlastního uvážení.