Bramborový knedlík plněný vejcem
Počet porcí: 4
Suroviny:
Na knedlíky:
500 g den předem vařených brambor, sůl, 30 g solamylu, zhruba 50 g hrubé mouky a 50 g hrubé krupice nebo dětské krupičky - dle potřeby a podle druhu brambor, 4 ks uvařených a oloupaných vajec
Postup:
Knedlíky:
Brambory jemně nastrouháme, přidáme solamyl, sůl a mouku s krupicí dle potřeby, až nám vznikne středně tuhé těsto. Dělala jsem těsto bez vajíčka, ale můžeme ho přidat a dát malinko véce mouky a krupice. Těsto rozdělíme na 4 díly, uděláme placičky, do těsta zabalíme vařená vajíčka, pořádně umačkáme. Knedlíky vaříme v páře zhruba 18 minut. Já vařila ve větším hrnci na úplně rozevřeném pařáčku na ohřívání knedlíku. Doporučuji knedlíky zespod před vařením přetřít olejem, aby se na pařáček nepřilepily. Po uvaření rozkrojíme a podáváme.
Na knedlíky - na těsto, můžeme použít jakýkoliv svůj osvědčený recept.