Rychlá rajská omáčka
Počet porcí: 3 - 4
Suroviny:
35 g oleje, 50 g hladké mouky, 200 g pasírovaných loupaných rajčat - steril. koupený výrobek nebo rajčatový protlak, toho bude třeba méně, zhruba 5 dl vývaru nebo vody - dle potřeby, 1 hřebíček, kousek celé skořice, sůl, zhruba 15 - 20 g cukru - dle potřeby, trochu skořicového cukru, 50 g sladké 12% smetany nebo trochu mléka.
Postup:
Z oleje a hladké mouky si uděláme světlou jíšku , zalijeme chladným vývarem nebo vodou dle potřeby, rozšleháme a za stálého míchání necháme zavařit. Přidáme rajčata, sůl dle potřeby, koření a za občasného promíchání zvolna vaříme zhruba 15 -20 minut. Ke konci přípravy přidáme smetanu a dochutíme - dosladíme dle potřeby cukrem a skořicovým cukrem.