Rybí filé na leču
Suroviny:
Rybí filé dle počtu porcí 100 - 150 g na porci, sůl, olej. hladká mouka, zeleninové lečo, kečup, drcená rajčata nebo rajčatový protlak, jiné koření dle svých zvyklostí.
Postup:
Rybí filé osolíme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji v teflonové pánvičce. Opatrně vyjmeme, výpek zaprášíme troškou mouky -na 1 porci větší špetkou, osmahneme, přidáme trochu vody, lečo, trochu kvalitního kečupu, protlaku nebo drcených rajčat, mícháme až nám směska zavaří. Necháme zvolna provařit a přidáme opečené rybí filé, které necháme prohřát a dohotovit.Směs dochutíme.
Použila jsem místo protlaku kečup, jelikož lečo bylo kyselejší, filé jsem měla tenké, takže oběd byl rychle připravený. Koření jsem žádné nepřidávala, ale každý si může použít co má rád. Jako příloha byly šťouchané brambory.