Smažené tvarůžky se šunkou
Suroviny:
Olomoucké dlouhé tvarůžky - tyčinky, plátky šunky, na trojobal hladkou mouku, vejce a trošku mléka, strouhanka a olej na smažení.
Postup:
Na velké plátky šunky dáme tvarůžky a dobře zabalíme. Pokud máme menší plátky, tak použijeme 11/2 plátku šunky, položené přes sebe, nebo tyčinky rozdělíme na půlky. Obalíme klasicky v trojobalu a pak znovu ve vajíčku a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po usmažení ihned podáváme. Jestli necháme vychladnout, dají se nakrájet na jednohubky.
Recept je z časopisu Žena a kuchyně. Tam se tvarůžky zabalily do šunky, pak do těstíčka z mouky, vajíčka a vody a pak ve strouhance. Taky se obaluje 2x.Já zvolila trojobal.