Zapečený toust s hermelínem - a lá fondue
Počet porcí: 2 ks
Suroviny:
1 hermelín o menším průměru, 4 krajíčky toustového chleba, 1- 2 hrubší (cca 1 cm) plátky šunky, několik tenkých slaných tyčinek, čerstvý tymián nebo jiné bylinky např. rozmarýn, na doplnění nakrájená čerstvá zelenina dle vlastního výběru, možno i hroznové víno.
Postup:
Hermelín podélně rozřízneme a ve dvou kusech toustového chleba uděláme formičkou nebo skleničkou otvory o stejném průměru. Pak toustíky zkompletujeme, tj. na celý plátek chleba dáme plátek s otvorem, do něj vložíme půlku hermelínu řeznou plochou nahoru. Vše i s vykrojenou částí toustového chleba dáme zapéct buď do trouby, pod gril nebo do remosky do té doby, až je sýr tekutý. Přidáme bylinky a ihned podáváme! Na talíř ještě přidáme menší formičkou vykrojené šunkové tvary, které jsme napíchli na slané tyčinky a dále čerstvou zeleninu dle vlastního výběru. Já zeleninu podávala zvlášť.
Příprava před zapečením.
Krása
(Andrea Motlíková, 12. 12. 2013 10:47)