Zeleninový salát s kuřecím masem a kuskusem
Počet porcí: 1
Suroviny:
100 g kuřecích prsou, provensálské koření nebo jiné oblíbené, sůl, 1 lžička oleje - 30 g, 140 g pekingského zelí, 25 g okurky, 25 g červené papriky - kapie, ocet, přírodní sladidlo ze stévie, 50 g celozrnného kuskusu + zhruba 100 ml vody.
Postup:
Kuskus zalijeme částí horké, převařené a osolené vody a necháme nabobtnat. Pak dolijeme zase vodu a necháme vstřebat. Kuskus musí ale zůstat sypký. Na 1 díl kuskusu potřebujeme zhruba 2 díly vody nebo možno i vývaru. Měkký kuskus necháme zchladnout.
Zeleninu si nakrájíme na drobné kousky, osolíme, osladíme přírodním sladidlem, zastříkneme octem, promícháme a dáme do chladu.
Kuřecí nudličky osolíme, okořeníme, zprudka orestujeme na rozpáleném oleji a pak už pozvolněji opékáme za občasného promíchání.
Vše smícháme dohromady, zeleninový salát, kuskus, kuřecí nudličky a podáváme. Nebo smícháme jen salát s kuskusem a maso necháme nahoře.
Tato jedna porce má 1314 kJ.