Zeleninový salát s kuřecím masem ve slaných palačinkách
Počet porcí: 4
Suroviny:
Na palačinky:
250 ml mléka, 1 vejce, 120 g polohrubé mouky, sůl, čerstvý kopr nebo čerstvé oregáno, pažitka a podobně - je možné vynechat, 1,5 lžíce oleje na smažení.
Na salát:
Mix čerstvé zeleniny, zhruba celkem 600 g čisté váhy - pekingské zelí, rukola, okurky, rajčata, paprika, ředkvičky, mrkev...atd, sůl, ocet, špetka moučkového cukru.
Dále potřebujeme:
200 - 250 g kuřecích prsou, sůl, oblíbené koření - měla jsem steakové, lžička oleje a jogurtový dresing - měla jsem koupený.
Postup:
Na palačinky si prošleháme mléko, 1 vejce, mouku a trochu více posolíme než jsme zvyklí na sladké palačinky. Pokud je třeba, tak přidáme malinko mléka, taky nakonec vmícháme nakrájené bylinky a necháme chvíli odpočinout. Pak na minimálním množství oleje usmažíme na větší teflonové pánvičce čtyři světlejší palačinky a necháme je zchladnout.
Připravíme si zeleninový salát, zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme, mrkev nastrouháme. Lehce osolíme, zastříkneme octem, přidáme špetku cukru, promícháme a dáme vychladit.
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme a mírně dosolíme, prudčeji za stálého míchání orestujeme na minimálním množství oleje až se maso zatáhne, pak už volněji.
Na palačinky navrstvíme zeleninový salát, přidáme kuřecí nudličky, přelijeme dresingem a palačinky přehneme.
Můžeme z ní udělat i takový kornout a naplnit, nebo do středu palačinky po celé délce dát pruh salátu s ostatním, volné boky přehnout nahoru a třeba zajistit kouskem slané tyčinky, nahoře dozdobit.