Bábovičky z kuřecího vývaru, masa a zeleniny
Počet porcí: podle velikosti formiček, ale zhruba 8 -10.
Suroviny:
Zhruba 250 - 300 g kuřecích prsou, 100 - 150 g čerstvé nebo mražené směsi zeleniny, sůl dle potřeby, 6 kuliček celého pepře a 1 nového koření, 1 malý bobkový list, 20 g sypké želatiny
Postup:
Kuřecí maso uvaříme s kořením , zeleninou a solí. Měkké, ale nerozvařené maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, vývar procedíme, dochutíme a odměříme 1/2 lt a necháme prochladnout. Do vlažného vývaru zašleháme 20 g sypké práškové želatiny a necháme chvíli nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme buď ve vodní lázni nebo opatrně a pozvolna přímo na plotýnce až do rozpuštění želatiny, odstavíme a necháme trochu zchladnout.. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, ale stačí podstatně nižší. Přidáme nakrájené maso a zeleninu, naplníme formičky a necháme v chladničce důkladně ztuhnout. Silikonové formičky na muffiny není třeba potírat olejem. Jiné, umělohmotné bych mírně potřela.
Tento recept je takový dietnější, můžeme uvařit dohromady i maso s kuřecími skelety, chuť bude silnější.