Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pařížský salát

Suroviny:

200 g měkkého salámu - pařížský nebo gothaj, dietní apd., 100 g sladkokyselých sterilovaných okurek - 2 - 3 ks, 1/2 malé cibule, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 150 - 200 g majonézy, 1/2 lžičky hořčice, sůl, mletý pepř, worcester, ocet,  špetka cukru dle potřeby

Postup:

Salám a okurky nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme hrášek, majonézu a promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, hořčicí, worcestrem, octem a můžeme trošku přisladit. Necháme vychladit a podáváme s bílým pečivem nebo využijeme jinak ve studené kuchyni.

Zdroj: Starší sešitová kuchařka věnovaná studené kuchyni.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pařížský salat

(Ivana, 21. 6. 2017 15:40)

Na chlebičky jiný už nedělám je super

Re: Pařížský salat

(Merylas, 2. 1. 2018 10:15)

Děkuji, to mě těší.M.

bulharský

(stefan, 13. 9. 2017 8:03)

Dobrý deň
zháňam recept na Bulharský šalát s bravčovým mäsom , ktorý sa predával v lahôdkach

Re: bulharský

(Merylas, 2. 1. 2018 10:14)

Dobrý den, tak tady s tímto salátem neporadím.Nezlobte se. M.

Dotaz

(Dagmar, 10. 9. 2015 8:20)

Dobrý den, na kolik porcí je prosím tento recept? Můžete mi odpovědět na dagmar.cervinkova@seznam.cz

Děkuji

Velka dobrota

(Jitkas, 4. 2. 2014 18:30)

Je to opravdova delikatesa, krasne ochucena!

Re: Velka dobrota

(Merylas, 4. 2. 2014 21:10)

Děkuji moc za pochvalu.Ráda čerpám ze starších kuchařek a receptur jak teplé, tak i studené kuchyně. Díky :-)