Pařížský salát
Suroviny:
200 g měkkého salámu - pařížský nebo gothaj, dietní apd., 100 g sladkokyselých sterilovaných okurek - 2 - 3 ks, 1/2 malé cibule, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 150 - 200 g majonézy, 1/2 lžičky hořčice, sůl, mletý pepř, worcester, ocet, špetka cukru dle potřeby
Postup:
Salám a okurky nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme hrášek, majonézu a promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, hořčicí, worcestrem, octem a můžeme trošku přisladit. Necháme vychladit a podáváme s bílým pečivem nebo využijeme jinak ve studené kuchyni.
Zdroj: Starší sešitová kuchařka věnovaná studené kuchyni.
Komentáře
Přehled komentářů
Na chlebičky jiný už nedělám je super
bulharský
(stefan, 13. 9. 2017 8:03)
Dobrý deň
zháňam recept na Bulharský šalát s bravčovým mäsom , ktorý sa predával v lahôdkach
Re: bulharský
(Merylas, 2. 1. 2018 10:14)Dobrý den, tak tady s tímto salátem neporadím.Nezlobte se. M.
Dotaz
(Dagmar, 10. 9. 2015 8:20)
Dobrý den, na kolik porcí je prosím tento recept? Můžete mi odpovědět na dagmar.cervinkova@seznam.cz
Děkuji
Re: Velka dobrota
(Merylas, 4. 2. 2014 21:10)Děkuji moc za pochvalu.Ráda čerpám ze starších kuchařek a receptur jak teplé, tak i studené kuchyně. Díky :-)
Pařížský salat
(Ivana, 21. 6. 2017 15:40)