Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Suroviny:
Neuvádím přesné gramáže, tento recept jde dělat tzv."od oka".
Potřebujeme ve slané vodě uvařené a vychladlé těstoviny, kuřecí maso - grilované, pečené, dušené, čerstvá zelenina - okurky, papriky nebo kapie, rajčata, mrkev, možno i pórek atd. , tatarská omáčka - možno i odlehčená light nebo Yofresch, koření nebo bylinky dle vlastní chuti, možno přidat i hořčici nebo kvalitní kečup, sůl, jemně mletý bílý pepř
Postup:
Maso i zeleninu nakrájíme na menší kousky, jen mrkev nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Vše smícháme s těstovinami, přidáme tatarskou omáčku, zamícháme a dochutíme dle vlastní chuti bylinkami, kořením, možno použít i hořčicí nebo kvalitní kečup. Hořčici nebo kečup ale rozšleháme v tatarské omáčce. Salát dle potřeby dosolíme a přidáme i mletý pepř, nejraději bílý. Před podáváním necháme odležet v chladničce.