Krkovička se šunkou, sýrem a tvarůžky
Suroviny:
Plátky vepřové krkovičky dle počtu porcí, plátky šunky, tvrdého sýra a tvarůžky - 2 -3 ks na porci. Dálel sůl, steakové koření Kotányi nebo jen pepř, česnek, cibule - možno i vynechat, olej hladká mouka - na 1 porci 1/3 -1/2 zarovnané malé lžičky, pažitka
Postup:
Plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme, potřeme rozetřeným česnekem a prudce orestujeme na oleji z obou stran, jen dáme pozor na česnek, aby se nám nepřipálil. Přidáme trochu hrubě nakrájené cibule, osmahneme, zaprášíme moukou, zamícháme a zalijeme vodou. Maso dusíme a když je měkké, dáme na každý kousek plátek šunky, tvarůžky a zakryjeme plátkem sýru. Posypeme pažitkou, přiklopíme pokličkou a necháme vše mírně roztavit.