Nakládaný bůček Pantůček
Suroviny:
1 kg libovějšího bůčku, 1 - 1,5 lžičky soli, 5x bobkový list, 1/2 lžičky celého pepře, 5 větších stroužků česneku - i více
Na směs na potření po uvaření:
1 - 1,5 lžičky soli, 8 velkých stroužků česneku - i více, 1 lžička kari koření, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička worcestru, možno pár kapek tabasca
Postup:
Bůček vaříme se lžičkou soli, bobkovým listem, celým pepřem a česnekem zhruba hodinu. Mezitím si připravíme směs, prolisovaný česnek utřeme se solí a přidáme vše ostatní. Ještě teplý bůček potřeme směsí ze všech stran a ihned zabalíme do alobalu. Po vychladnutí dáme do chladničky na pár dní uležet, u nás vydržel v utajení 2 dny :-)) Krájíme na tenké plátky a podáváme s chlebem. Sůl a koření si můžeme upravit podle své chuti, dávku můžeme snížit. Dala jsem 1 lžičku soli při vaření a 1 lžičku do směsi, ale malinko bych příště přisolila, asi spíš při vaření.