Rychlé kotletky na pepři
Počet porcí: 2
Suroviny:
2 vepřové kotlety, sůl, čerstvě na hrubo mletý pepř, hladká mouka - 1/2 - 1 malá zarovnaná lžička, 1 lžíce oleje. trochu vývaru nebo vody - zhruba 180 - 200 ml.
Postup:
Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme drceným pepřem a prudce opečeme na oleji z obou stran. Maso vyjmeme, na pánev přidáme mouku, chvíli osmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou. Za stálého míchání necháme zavařit, přidáme kotlety, přiklopíme poklicí a necháme dusit, až je maso měkké. V průběhu přípravy podle potřeby doléváme vodu, nebo naopak odklopíme a šťávu varem zredukujeme.
Místo pepře někdy používám steakové koření od Kotányi.