Vepřové nudličky na smetaně s hráškem
Počet porcí: 5
Suroviny:
600 g vepřové kýty, sůl, pepř, 4 lžíce oleje, 350 g mraženého hrášku, 100 - 200 g sladké 12% smetany, 1 - 2 lžíce hladké mouky
Postup:
Maso nakrájíme na hrubší nudličky, zprudka restujeme na oleji až zase do tuku, přidáme sůl, pepř, trochu vody a dusíme do poloměkka. Pak přidáme hrášek, ještě chvíli dusíme a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a přidáme smetanu. Necháme zvolna dobře provařit, častěji promícháme. Pokud máme, tak maso místo vody zalijeme vývarem.
Kdo si hlídá cholesterol,tak použije alternativu smetany - Ramu Cremefine na vaření, je k dostání v plastové lahvičce o objemu 250 ml. Výsledná chuť je ale trochu jiná. Místo vepřového můžeme použít kuřecí maso.