Domácí jablečný sirup
Suroviny:
Vylisovaná jablečná šťáva - mošt, cukr, kyselina citrónová, je možné přidat nějaké aroma např. ananasové apd.
Postup:
Vylisovanou šťávu necháme několik hodin ustát a pak nejraději hadičkou opatrně stáhneme, ale pozor na usazený kal na dně. Odměříme, zahřejeme zhruba na 70°C a přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Na 1 litr šťávy dáme 1,70 kg cukru a 12 - 18 g kyseliny citrónové, čím je mošt sladší, tak víc kyseliny, mícháme a sbíráme pěnu. Zahřejeme na 85°C, plníme předehřáté láhve - vypláchnu horkou vodou, zavíčkujeme, položíme a necháme vychladnout. Můžeme přidat i některé aroma, já do částí sirupu přidávám ananasové.
Komentáře
Přehled komentářů
Dobrý den, v jakém poměru dáváte to aroma? Děkuji za odpověď.
Re: Sirup z jablek
(Merylas, 27. 9. 2016 16:23)Paní Jarko, aroma dávám spíš jen po kapkách. Raději přidávejte po troškách a pořád zkoušejte, abyste nedala najednou moc. Má to být jen takový lehký náznak po ananasu. Nebo si třeba z celkového množství odeberte 1 lt a vyzkoušejte, kolik aroma je pro Vás ta správná dávka.
sirup z jablek
(Petra, 18. 7. 2015 11:58)
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli se dá sirup dělat z letních jablek. Nejsou moc moučné? A kolik hodin to nechat odstát?
děkuji
Re: sirup z jablek
(Merylas, 19. 7. 2015 18:10)Zdravím Vás Petro, já dělám jablečný sirup až na podzim, letní jablka využívám jinak. Ale pokud jsou pevná a ne moc přezrálá - moučná, jak píšete, tak bych v tom neviděla problém. A odstát několik hodin, cca. 6 až 12, aby se usadil na dně kal. Ale na nějakém chladném místě, ať Vám nezkvasí. Tak mnoho zdaru a když, tak dejte vědět jak se zadařilo. :-)
Re: Re: sirup z jablek
(Petra, 14. 8. 2015 16:54)
Zdravím, než jsem se k tomu dostala tak už přrzrála. Ještě z nich možná udělám marmeládu jinak mě už nic nenapadá.
Děkuji za odpověď apřeju pěkný den :-))
Sirup z jablek
(Jarka, 25. 9. 2016 17:46)