Houby ve vlastní šťávě
Suroviny:
Lesní houby, olej, cibule, sůl, drcený kmín
Postup:
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na oleji dosklovita osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme houby, osolíme, přidáme trošku kmínu a za častého míchání podusíme. Plníme do sklenic, ale musíme nahoře nechat asi zhruba 3,5 cm místa, obsah sklenice se varem zvedne a pak po vychladnutí zase klesne. Zavíčkujeme a sterilujeme 1 hodinu při mírném varu. Po 24 hodinách opakujeme - 1 hodinu při velmi mírném varu. Dávám do 3 dl sklenic a víčka používám s červenou gumičkou vevnitř, jsou určené na zavařování masa. Takto zavařené houby se nekazí, používám všude tam, kde se používají dušené čerstvé houby. Cibuli a kmín je možné vynechat a podusit jen houby se solí.
houby ve vlastní šťávě
(Jiří Mošna, 29. 10. 2016 21:15)