Jablečný pudinkový pohár
Suroviny:
400 g oloupaných a na menší kostičky nakrájených jablek, 1 zarovnaná lžička perníkového koření nebo trošku skořice - dle chuti, 50 g cukru - dle potřeby, šťáva z 1/2 citrónu, 1 pudink bez vaření Cremé Olé od Dr. Oetkera s vanilkovou příchutí, 300 ml mléka, šlehačka a mletá skořice na poprášení, 1 jablko na dozdobení + máta nebo meduňka.
Postup:
Jablka podusíme ve vlastní šťávě spolu s kořením, cukrem a citrónovou šťávou do změknutí a necháme zchladnout. Créme Olé ušleháme s mlékem - podle návodu na obale. Do skleniček dáme část jablek, pudink, jablka a pudink. Dáme vychladit. Pak dozdobíme šlehačkou, poprášíme skořicí a dozdobíme dle své fantazie.
Poznámka:
Zdroj: Receptář č.30 od Dr. Oetkera - Slavnostní čas adventní. Recept má název: Vánoční jablečný pohár.
Pro začínající kuchařinky a kuchaře bych chtěla upřesnit, že perníkové koření je něco jiného, než kypřící prášek do perníku. Je to jen směs koření. Prodává se i pod názvy Sladké pečení apd.