Vanilková zmrzlina s banánem
Suroviny:
Vanilková zmrzlina podle počtu porcí, banány, karamelový topping, šlehačka, plátky mandlí nebo mandlové nudličky + zhruba 1 lžíce cukru a trochu vanilkového cukru, meduňka nebo máta
Postup:
Porce dáváme buď do širších pohárů, misek nebo na dezertní talířky. Vše si dáme dle své fantazie a ihned podáváme.
Plátky mandlí nebo mandlové nudličky restujeme za stálého míchání s cukrem a vanilkovým cukrem až se cukr roztaví na karamel a mandlové lupínky se jím obalí a jsou zlatavé. Po upražení je ihned rozložíme na talíř a necháme zchladnout. Dají se dělat do zásoby, místo mandlí můžeme použít nesolené arašídy. Ty používám celé. Používám na různé poháry a dozdobení moučníků.
Komentáře
Přehled komentářů
Dobrý den,
měla bych prosbu, neporadila byste mi, jak správně pracovat se zmrzlinovačem?
manžel dostal k narozeninám zmrzlinovač z Tesca,podle návodu jsme dali vnitřní nádobu nachladit, podle receptu jsme připravili zmrzlinu a vlili do zmrzlinovače, ale ani po 30min nebyla ztuhlá.Asi děláme někde chybu.Nemáte nějaký osvědčený recept, na kterém by se dalo zmrzlinovač vyzkoušet?
Děkuji Vám za odpověď.
Přeji hezký den Jana P.
Re: Zmrzlinovač
(Merylas, 7. 4. 2013 20:59)
Paní Jano, taktéž přeji dobrý den.
Neznám recept, podle kterého jste domácí zmrzlinu připravovala, tak to moc neposoudím, proč se Vám nepodařila. Nádoba se má nechat dobře zmrazit, měla by být v mrazničce postavená a ne třeba položená na boku. Ingredience, z kterých chceme zmrzlinu připravit, by měly být taky vychlazené - z lednice.Já bych Vám třeba ze začátku doporučila vyzkoušet sorbet z jablek, není to ani moc drahá záležitost. https://merylas.estranky.cz/clanky/zmrzliny--sorbety-a-ruzne-pohary./zmrzliny-a-sorbety/jablkovy-sorbet.html
Mám vyzkoušenou i tuto:
https://merylas.estranky.cz/clanky/zmrzliny--sorbety-a-ruzne-pohary./zmrzliny-a-sorbety/zmrzlina-z-broskvoveho-kompotu.html
Taky Vám dám odkaz na vyzkoušené recepty od mé kamarádky a pokud se pod receptem na něco zeptáte, určitě Vám poradí. Má ale jiný typ zmrzlinovače, ten dražší, kde se nádoba nemrazí.
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=zmrzlina&prohledavat=1&v_nazvu=1&kategorie=0&autor=540&hledat=Hledej
Další odkaz máte na diskuzi zaměřenou na výrobu domácí zmrzliny, rozklikněte si to DESATERO, dovíte nějaké další informace a je tam taky hodně receptů.
http://diskuse.dama.cz/d.php?d=8484
Tak doufám, že se nevzdáte bez boje :-) a že se Vám už začně dařit. Když, tak dejte vědět.
Mějte se krásně, Marie F.
Re: Re: Zmrzlinovač
(Jana, 10. 4. 2013 9:48)
Dobrý den,
díky za rady, zmrzlina se podle Vašehoi receptu povedla a byla moc dobrá.
Asi byla chyba v receptu, měla se dát zahuštěná smaetana a mléko.
Ještě jednou díky a mnoho úspěchů v evaření.Jana
Re: Re: Re: Zmrzlinovač
(Merylas, 11. 4. 2013 17:30)Mám opravdu radost, že se Vám zmrzlina povedla a chutnala. Určitě budete zkoušet i jiné a časem budete ve výrobě domácí zmrzliny profík :-) Ať se Vám daří, s pozdravem M.F.
Zmrzlinovač
(Jana Papoušková, 7. 4. 2013 18:07)