Domácí meruňková zmrzlina
Počet porcí: 4
Suroviny:
250 g zralých vypeckovaných meruněk, 200 - 250 g cukrového sirupu, 30 g citronového likéru nebo trochu citronové šťávy, 100 g plnotučného jogurtu, 80 g neslazeného kondenzovaného mléka.
Postup:
Cukrový sirup si připravíme předem ze stejného množství krupicového cukru a horké vody - např 300 g cukru a 3 dl vody, cukr necháme za občasného promíchání rozpustit a sirup dáme do chladničky dobře vychladit. Dá se ho udělat více a mít ho v zásobě, nekazí se.
Meruňky rozmixujeme s cukrovým sirupem a likérem nebo citronovou šťávou, pak přidáme jogurt a kondenzované mléko a ještě rozmixujeme. Směs vlijeme do namražené nádoby zmrzlinového strojku a necháme půlhodinku míchat. Pokud ještě potřebujeme zmrzlinu tužší, tak ji vyjmeme do plastové nádoby s víkem a vložíme zhruba na hodinku do mrazničky. Pak promícháme a podáváme.