Domácí višňová zmrzlina
3 - 4 porce
Suroviny:
150 g studeného cukrového sirupu, 150 g vypeckovaných čerstvých višní, 200 g polotučného nebo tučného jogurtu - měla jsem 2,5 % tuku, 50 g neslazeného kondenzovaného mléka, pár kapek griotkového nebo punčového aroma - možno vynechat.
Postup:
Cukrový sirup vyrobíme ze stejného množství krupicového cukru a horké vody, cukr necháme rozpustit a pak dáme do lednice vychladit. Např. 300 g cukru a 3dl (300 g) vody, po částečném zchladnutí dáme do lednice a pak používáme dle potřeby.
Všechny ingredience smícháme, pomixujeme např. tyčovým mixérem, procedíme přes řidší cedník, vlijeme do zmrzlinového strojku a necháme 30 minut míchat. Pokud není po této době zmrzlina dost tuhá, tak ji vybereme do plastové nádoby s víkem a dáme na necelou hodinku do mrazničky. Promícháme a podáváme.
Komentáře
Přehled komentářů
Konecne dozraly visne a hned jsem ji udelala, moooc chutnala. Kapla jsem trochu rumoveho aroma, jen malinko, proste DOBROTA.
Re: Vyborna!!
(Merylas, 15. 6. 2014 19:18)Děkuji za vyzkoušení :-) Jsem moc ráda, že chutnala. Zdraví Marie
Urcite dobrota
(Jitkas, 25. 5. 2014 21:58)Uzasna zmzlinka, neni nad domaci, to kondezovane mleko je urcite vychytavka, tedy alespon pro mne, jinde davaji susene, ale to vetsinou nemam, toz dekuji.
Vyborna!!
(Jitkas, 15. 6. 2014 6:36)