Jablkový sorbet
Suroviny na zdruba 6 porcí:
1 kg nejraději zelených jablek, zhruba 50 ml medu - asi 2 lžíce, 500 ml vody
Postup:
Jablka očistíme, vykrojíme jádřince, opláchneme, nakrájíme i se slupkou (nebo bez slupky) na menší kousky, přidáme vodu, med, malinko skořice a rozmixujeme. Vlijeme do zmrzlinového strojku a necháme připravit sorbet. Servírujeme dozdobené dle své fantazie. Kyselejší jablka můžeme mírně dosladit, místo mleté skořice můžeme použít skořicový cukr.
Při přípravě tohoto sorbetu mě napadlo, že by šla použít i nějaká hotová dětská přesnídávka nebo rozmixovat kompot. Čerstvé ovoce je ale nejlepší a jablka jsou k dispozici celoročně.
Recept mám od své kamarádky Jarušky, moc za něj děkuji. Zde má své stránky: mlsoty1.sweb.cz/index.html