Kávová granita
Počet porcí. 5
Suroviny:
300 ml velmi silného espressa, 300 ml vody, 90 - 100 g krupicového cukru, máta na ozdobu a možno i trošku šlehačky
Postup:
Připravíme si silné espresso a taky si svaříme vodu s cukrem. Smícháme dohromady, necháme vychladnout, vlijeme do spíše nižší nádoby a vložíme do mrazničky. Občas pak musíme zamíchat a utvořené krystaly ledu rozbít např. vidličkou, použila jsem i metličku. Hotovou granitu vkládáme do sklenic a dozdobíme mátou. Můžeme přidat i trošku šlehačky.
Pokud se nám stane, že při mražení zapomeneme granitu promíchat, tak pak před podávaním ji musíme nechat mírně povolit a rozmixovat v mixéru nebo použijeme sekáček potravin.
Místo části cukru můžeme použít i vanilkový cukr.
Zdroj: Kuchařka Středomořská kuchyně