Ledová tříšť z rybízového džusu
Suroviny:
Zhruba: 1 dl džusu z černého rybízu, 4 cl vodky, 2 cl cukrového sirupu - svařila jsem vodu s cukrem a nechala vychladnout, 2 cl citronové šťávy, červený rybíz na ozdobu
Postup:
Rybízový džus smícháme s citronovou šťávou a necháme zamrazit v tvořítku na ledové kostky. Musíme udělat s dost velkým předstihem. Těsně před podáváním koktejlu nasypeme rybízový led do mixéru, který je výrobcem doporučený na drcení ledu - měla jsem ho malinko povolený, přidáme cukrový sirup a vychlazenou vodku, pořádně rozmixujeme, až vznikne ledová tříšť. Přelijeme do sklenice na víno a ozdobíme červeným rybízem. Ihned podáváme.
Není třeba úplně přesně dodržet poměry ingrediencí a můžeme si je upravit.
Zdroj: Delikatesy