Melounový sorbet
Počet porcí: 3
Suroviny:
350 g melounové dužniny bez semínek, 60 - 100 g vychlazeného cukrového sirupu - dle potřeby, lžíce limetkové nebo citronové šťávy, lžíce citronového likéru nebo lžíce vodky - možno vynechat, máta nebo meduňka na dozdobení
Postup:
Cukrový sirup si připravíme předem ve větším předstihu a necháme ho důkladně vychladit. Kdo připravuje zmrzlinu často, doporučuji udělat větší množství, nechat v lednici v uzavřené nádobě a odebírat dle potřeby. Nekazí se.
Připravíme ho ze stejného množství krupicového nebo krystalového cukru a horké vody - např 300 g cukru a 3 dl vody, cukr necháme za občasného promíchání rozpustit a sirup dáme do chladničky dobře vychladit. Nemusíme ho vařit.
Z melounové dužniny vybereme semínka, rozkrájíme na kusy, přidáme sirup, alkohol a limetkovou nebo citronovou šťávu, rozmixujeme, vlijeme do předmrazené nádoby zmrzlinovače a necháme míchat zhruba 20 minut - dle potřeby. Ihned podáváme, dozdobíme meduňkou nebo mátou.