Třešňová light zmrzlina s jogurtem
Počet porcí: 3 - 4
Suroviny:
300 g vypeckovaných sladkých třešní, 1 velký kelímek jogurtu do 3% tuku -380g, větší špetka skořice - dle chuti, tekutá nebo prášková stévie dle potřeby, meduňka nebo máta na dozdobení.
Postup:
Třešně s jogurtem rozmixujeme, procedíme přes řidší cedník, přidáme stévii a skořici, prošleháme a dáme do lednice zhruba na hodinku zchladit. Pak vlijeme do zmrzlinového strojku a necháme zhruba 20 - 30 minut míchat, až nám zmrzlina zhoustne. Ihned podáváme.
Zmrzlinový strojek mám jako příslušenství k robotu Bosch a musím ho před použitím nechat několik hodin v mrazničce namrazit. Já ho mrazím stále a tak je vždy připravený k použití.
Zmrzlina je odlehčená o cukry a tuky obsažené např.ve smetaně a je vhodná jak pro diabetiky v rámci diety po započítání sacharidů, tak i pro ty, kteří si hlídají energetický příjem potravy.
Komentáře
Přehled komentářů
A jelikoz stevii muj muz jakoby moc "citi" a skorici miluje, ani nedutal, snedl a pochvalil. Chvalim tez a dekuji, skorice je to prave.
Re: Moc dobra
(Merylas, 28. 6. 2014 6:59)Jituš, děkuji za vyzkoušení, jsem moc ráda, že chutnala :-)
zmrzka
(Marta, 16. 6. 2014 11:51)Nemám čerešne,ale určo by to asi išlo aj z iného ovocia, super receptík, díky.
Re: zmrzka
(Merylas, 16. 6. 2014 19:11)Marti půjde to i z jiného ovoce, ale je to fakt taková odlehčená zmrzlina. Však víš sama, jak třeba chutná se smetanou :-)
Moc dobra
(Jitkas, 25. 6. 2014 21:25)