Dietní koprová omáčka zahuštěná bramborou - bez jíšky
Počet porcí: 5
Suroviny:
1 hodně velká brambora - 280 g čisté váhy, 300 ml kuřecího netučného vývaru nebo hovězího, zhruba 500 ml mléka - podle potřeby, nakládaný kopr v soli nebo čerstvý a je možné použít i sterilovaný, na dochucení ocet, cukr, sůl
Postup:
Bramboru nakrájíme na drobnější kostičky a uvaříme doměkka ve vývaru. Pak ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme mléko dle potřeby, kopr v soli a necháme za stálého míchání zavařit. Dochutíme a podáváme. Já podávala s bramborem a vařeným kuřecím masem. Bude chutnat i s vařeným hovězím nebo ztraceným vejcem.
Kopr v soli dělávám v sezóně takto: www.merylas.estranky.cz/clanky/zavarovani---nakladani/zavarovani---zelenina-a-nate/kopr-v-soli.html
Pokud použijeme čerstvý kopr, tak nakrájenou nať krátce povaříme v trošce ochuceného vývaru nebo vody - sůl, cukr, ocet. Pokud použijeme kopr sterilovaný, tak přidáme nakonec a do omáčky dáme méně tekutiny.
Zdroj:
Pořad - Jste to, co jíte. Recept je mírně poupravený.
Základ půjde použít i na jiné druhy omáček, je to takový hodně falešný bešamel. Chuť mě ale příjemně překvapila.
Komentáře
Přehled komentářů
Tak jsem v týdnu, dělala tu koprovku a mohu říci, že byla dobrá i bez bešamelu. Zahustila jsem podle vás bramborem a taky nám chutnala. Bezva nápad, děkuji a zdravím.
Koprovka.
(Jarmila., 30. 1. 2016 16:04)