Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dietní koprová omáčka zahuštěná bramborou - bez jíšky

Počet porcí:  5

Suroviny:

1 hodně velká brambora - 280 g čisté váhy, 300 ml kuřecího netučného vývaru nebo hovězího, zhruba 500 ml mléka - podle potřeby, nakládaný kopr v soli nebo čerstvý a je možné použít i sterilovaný, na dochucení ocet, cukr, sůl

Postup:

Bramboru nakrájíme na drobnější kostičky a uvaříme doměkka ve vývaru. Pak ponorným mixérem rozmixujeme,  přidáme mléko dle potřeby, kopr v soli a necháme za stálého míchání zavařit. Dochutíme a podáváme. Já podávala s bramborem a vařeným kuřecím masem. Bude chutnat i s vařeným hovězím nebo ztraceným vejcem.

Kopr v soli dělávám v sezóně takto: www.merylas.estranky.cz/clanky/zavarovani---nakladani/zavarovani---zelenina-a-nate/kopr-v-soli.html

Pokud použijeme čerstvý kopr, tak nakrájenou nať krátce povaříme v trošce ochuceného vývaru nebo vody - sůl, cukr, ocet. Pokud použijeme kopr sterilovaný, tak přidáme nakonec a do omáčky dáme méně tekutiny.

Zdroj:

Pořad - Jste to, co jíte. Recept je mírně poupravený.

Základ půjde použít i na jiné druhy omáček, je to takový hodně falešný bešamel. Chuť mě ale příjemně překvapila.

koprova-omacka-zahustena-bramborou.jpg

koprova-omacka-zahustena-bramborou-detail.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Koprovka.

(Jarmila., 30. 1. 2016 16:04)

Tak jsem v týdnu, dělala tu koprovku a mohu říci, že byla dobrá i bez bešamelu. Zahustila jsem podle vás bramborem a taky nám chutnala. Bezva nápad, děkuji a zdravím.

super

(Lucie, 1. 12. 2013 8:55)

Miluju koprovku a určitě vyzkouším

mňam

(špagetka, 25. 11. 2013 18:45)

Toto si opisuju a ukládám, to se mi teď hodí, děkuji.