Nepečené višně v čokoládě
Suroviny:
150g čokolády - měla jsem na vaření ale doporučuji kvalitnější, 30 g 100% tuku např. Omega, 150 g vypeckovaných a hrubě nakrájených višní naložených v alkoholu - vodce nebo rumu, 100 g hrubě strouhaných nebo nasekaných vlašských ořechů, trochu alkoholu z višní - asi 1 až 2 lžíce, možno i 2 žloutky, ale já nedávám
Postup
Čokoládu s tukem pozvolna rozpustíme ve vodní lázni, přidáme vše ostatní, promícháme a plníme menší papírové košíčky. Necháme ztuhnout. Poměry nemusíme přesně dodržovat, jen musíme mít dost čokolády, která nám vše spojí. Višně v alkoholu mám domácí výroby, nevím, jestli se dají i koupit. Alkohol s cukrem a kořením višně i konzervuje a mají dobrou chuť, např. višně z kompotu už mají jiné vlastnosti.
Recept na višně naložené v alkoholu mám na stránkách tady: www.merylas.estranky.cz/clanky/zavarovani---nakladani/zavarovani---ovoce-a-bylinky/visne-ve-vodce.html