Hovězí hamburger
Počet porcí 5
Suroviny:
500 - 650 g trošku tučnějšího hovězího předního masa - zhruba 20% tuku, sůl, čerstvě mletý pepř, půl lžičky oleje na gril ,5 hamburgerových housek, sýr čedar - 5 plátků, čerstvá zelenina - cibule, listový salát, rajčata, paprika, okurky a pak dle chuti kvalitní kečup, hořčice, oblíbený dresing nebo tatarská omáčka
Postup:
Hovězí maso semeleme, osolíme a opepříme, promícháme a vytvarujeme 5 kulatých placiček. Ty grilujeme na mírně olejem potřeném grilu z obou stran. Postačí i kvalitní pánvička. Ke konci přípravy položíme na burgery plátek sýra.
Housky rozkrojíme , dáme rozpéct na gril ( nebo v mikroténovém sáčku pár vteřin prohřejeme v mikrovlné troubě - housky můžeme jen nakrojit a ne úplně rozkrojit). Pak kompletujeme . Burger by měl být správně dole a na něm zelenina.( Aby se šťáva z masa vsakovala do housky )
Jinak k pomletému masu někdo přidává ještě trochu česneku a nebo i vejce a trošku jemně nasekané cibule. Jsou to už různé obměny, podle toho, co komu chutná.
Hamburgerové housky si můžeme upéct i sami www.merylas.estranky.cz/clanky/chleba-a-ruzne-slane-pecivo/rohliky--housky--bulky-a-bagety/hamburgerove-housky.html