Mletá masa
Příspěvky
Mleté vepřové maso v tukové bláně
28. 2. 2012
Mleté vepřové maso pečené v tukové bláně - necu, košilce, závoji, bránici. Tukové bláně se říká všude jinak. Jako příloha se hodí brambory a zelí ve všech úpravách.
Roláda z mletého masa s vaječnou náplní
14. 2. 2012
Roláda z mletého masa chutná teplá i studená. Přímo do masové směsi se nedávají vejce, ale solamyl. Roláda nepraská a dobře drží tvar. Jde naplnit jakoukoliv náplní, nebo můžeme použít jen vařená vejce.
Palačinkové měšce s mletým masem
13. 2. 2012
Slané palačinky plněné mletou masovou ochucenou směsí. Tu si můžeme připravit i chuťově jinou, která nám bude víc vyhovovat.
Sekaná s ovesnými vločkami
12. 2. 2012
Sekaná chutná jak teplá s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem, tak i studená s chlebem.
Zapečené mleté maso s rýží a houbovou smaženicí
9. 2. 2012
Dá se podávat s různě upravenými bramborami, ale pokrm chutná i po studenu s chlebem. Místo hub můžeme použít i na drobné kostky nakrájenou kvalitnější uzeninu nebo i játra.
Kuličky z mletého masa ve svíčkové omáčce
8. 2. 2012
Kuličky z mletého masa, jako základ omáčky je použitý polotovar Halali, ale jde udělat i klasický základ z čerstvé nebo mražené kořenové zeleniny.